26 februari 2019

We doen het, juist omdat het moeilijk is

Er is de laatste jaren iets wezenlijks veranderd. Het collectieve bewustzijn over de diepe sporen die onze moderne leefstijl achterlaat is enorm gegroeid. Wetenschappers, politici, activisten en betrokken burgers hebben bijgedragen aan een nieuwe agenda voor de wereld, samengevat in de Sustainable Development Goals.  Invloedrijke auteurs beschreven een nieuwe economische weg waarin winstgevendheid niet langer ten koste gaat van mens en milieu*.

Voor mij persoonlijk betekende dat: toen het kwartje eenmaal was gevallen, was er ook geen weg meer terug. Ik begon een zoektocht om mijn ervaring in het bedrijfsleven in te zetten voor een groter doel, dat beter past bij mijn waarden en drijfveren. Ik wil graag deel worden van de generatie ondernemers die oplossingen biedt, met vallen en opstaan, in plaats van de gemakkelijke weg te volgen en comfortabel af te wachten tot een ander het doet. Ja dat is spannend, ambitieus en ingewikkeld. Maar ik heb geen seconde spijt van mijn beslissing, elke stap vooruit geeft enorm veel energie. Ik ben blij verrast dat al zoveel mensen zich inzetten om te helpen. Gewoon, omdat ze heel graag willen dat het lukt. Doe jij ook mee? Klik hier.

Op 12 september 1962 gaf John F. Kennedy een belangrijke speech, waaruit dit citaat mij erg inspireert:

“We choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win.”

Vivièna Nederland is een dochter van Vivièna Holding.

Vivièna Nederland Founder Vivièna
Wil je graag
Contact
Vlinder dat inkomt vliegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.