Waar je eten vandaan komt en hoe het verpakt is heeft grote invloed op het klimaat
Home > Waarom Vivièna > Waar je eten vandaan komt en hoe het verpakt is heeft grote invloed op het klimaat

De zorgen over de wereldwijde economische ontwikkeling in balans met een gezond leefklimaat nemen toe, en daarom hebben de regeringsleiders van de Verenigde Naties in 2015 zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals geformuleerd. Iedereen heeft invloed op deze ontwikkeldoelen, door de manier waarop je consumeert. In een recente publicatie van The Lancet worden concrete voedingsrichtlijnen beschreven voor het tegemoetkomen aan de wereldwijde voedingsbehoeften op een gezonde en duurzame manier, om de ontwikkeldoelen te kunnen realiseren. Vivièna streeft ernaar deze richtlijnen te volgen door een productassortiment te bieden met veel groenten, fruit, granen, noten en onverzadigde vetten, beperkte hoeveelheden vis, gevogelte en vlees, en weinig suiker, zetmeel en verzadigde vetten. Daarnaast kiezen we voor producten van (bij voorkeur lokale) biologische teelt ter behoud van biodiversiteit, verpakken we alleen wat nodig is met biologisch afbreekbare materialen en minimaliseren we voedselverspilling. Vivièna streeft naar een zo circulair mogelijke voedingsketen, zoals beschreven in een recent rapport van de Ellen McArthur Foundation.

Lees verder

Wat je eet is belangrijk voor je gezondheid, vanaf je vroege kindertijd tot op latere leeftijd

Waar je eten vandaan komt en hoe het verpakt is heeft grote invloed op het klimaat

De winkel waar je eten koopt bepaalt grotendeels hoe er wordt omgegaan met mens en dier in de voedselketen

Niet iedereen op de wereld heeft toegang tot goede voeding, en naarmate de welvaart toeneemt kunnen er voedseltekorten ontstaan

Wil je graag
Contact
Vlinder dat inkomt vliegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.