26 februari 2019

Op de aardbeien moet je bij ons nog even wachten

De lente komt eraan, en we hebben er zin in! We gaan naar buiten, genieten van de voorjaarzon in het bos of op het strand. We kunnen in de tuin de grond omspitten en voeden, struiken terugsnoeien en alvast wat perkgoed plaatsen en groenten inzaaien. Maar aardbeien? Nee, die zijn er in het voorjaar nog niet.

Het seizoen voor aardbeien uit de volle grond loopt van mei tot en met augustus, daarom noemen we aardbeien ook wel ‘zomerkoninkjes’. In de zomer zijn de Hollandse aardbeien het lekkerst. Bij Vivièna vieren we de seizoenen, en varieert ons aanbod met wat er van het land komt. Altijd biologisch, en lokaal als het kan.

Van lokale teelt zijn in het voorjaar volop appels en peren beschikbaar, en komen de eerste voorjaarsgroenten zoals spinazie, radijs en rabarber van het land. Sommige producten zijn in Nederland niet of beperkt verkrijgbaar, maar wel een belangrijke of smakelijke aanvulling in een gevarieerd dieet. Denk bijvoorbeeld aan citrusvruchten, banaan, avocado, mango, koffie en chocolade. Die producten kopen we op basis van eerlijke handelsprincipes (fair trade) en zo duurzaam mogelijk in, zodat je erop kunt vertrouwen dat je bij Vivièna altijd de beste keuze krijgt.

Vivièna Nederland Founder Vivièna
Wil je graag
Contact
Vlinder dat inkomt vliegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.